RSPO certificering

Vanaf 1 oktober 2015 zijn wij geheel overgestapt op de inkoop van palmvet/olie met een RSPO certificering (RSPO-1106250). Dit RSPO gecertificeerd palmvet/olie zit verwerkt in al onze gecoate producten.

RSPO (Roundtable for Sustainable Palm Oil) is een wereldwijd certificeringsprogramma voor duurzame  en verantwoorde teelt, verwerking en productie van palmvet/olie.Dit is een internationale organisatie waar bedrijven en milieuorganisaties (waaronder het WNF en Oxfam Novib) zich voor inspannen.

Welke eisen stelt het?
De teelt van de duurzame palmolie is niet ten koste gegaan van natuurbos en de leefomgeving van bedreigde diersoorten. Ook heeft het keurmerk criteria voor het respecteren van rechten van werknemers en de lokale bewoners. Daarom gelden voor verschillende landen verschillende criteria en principes.

Binnen het RSPO systeem werken wij met een MB (Mass Balance) en SG (Segregated Sustainable) registraties.